Relatietherapie Utrecht

Bram en Trix geven relatietherapie in Utrecht


Wie zijn wij?

Wij zijn Trix van Lieshout en Bram van der Kamp, getrouwd en ouders van twee volwassen kinderen.

Trix van Lieshout (1950)

Ik ben als Orthopedagoog-Generalist en GZ-psycholoog (BIG geregistreerd) ruim 38 jaar werkzaam geweest in en voor het onderwijs, met name voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften, voor hun leraren en  hun ouders.

Voordien heb ik als orthopedagoog gewerkt binnen een polikliniek voor kinderpsychiatrie en heb ik ook therapie aan volwassenen met eetproblematiek gegeven, waarover ik gepubliceerd heb in het Tijdschrift voor Psychotherapie.

Verder heb ik naar aanleiding van mijn ervaringen in het onderwijs een praktisch handboek geschreven ‘Pedagogische adviezen voor speciale kinderen’, wat veel gebruikt wordt (leraren noemen het nogal eens wat oneerbiedig ‘hun bijbel’). Daarnaast verzorg ik sinds het verschijnen van mijn boek lezingen door het hele land over pedagogisch vakmanschap (zie hiervoor trixvanlieshout.nl Deze lezingen geef ik op onderwijs- en opleidingsinstituten en op diverse congressen, waar ik vooral het grote belang bespreek van goed afstemmen en sensitief zijn voor de emotionele behoeften van kinderen/leerlingen en hun begeleiders.

Dit aspect is met name ook van groot belang in partnerrelaties, zowel naar elkaar als naar hun kinderen. Door een heldere communicatie kan weer begrip ontstaan voor de achterliggende verlangens en behoeften van elkaar. Daarnaast kunnen mensen gaan ervaren dat als zij dingen anders gaan doen de ander mee verandert.
Dan kunnen veel problemen in relaties aangepakt en opgelost worden.

 

Bram van der Kamp (1949)


In 1992 ben ik met mijn eigen praktijk gestart en heb me gespecialiseerd in het geven van relatietherapie en individuele coaching.
Interessant en boeiend werk wat ik tot 2015 gedaan heb.
Toen was het tijd voor wat rust (inmiddels 66 jaar geworden) en voor herbezinning wat ik verder ging doen. Nu, drie jaar later, kreeg ik weer zin om iets met mijn vak te doen. Ik wil mijn kennis en ervaring niet verloren laten gaan en heb met mijn vrouw Trix een maatschap opgericht waar we relatietherapie geven en waar ik mensen coach die op een of andere manier ergens tegen aan lopen en behoefte hebben aan een sparringpartner die even met hem/haar meeloopt.

Opleidingen
Doctoraal Andragogiek, bijvak klinische Psychologie
Directieve systeemtherapie bij het RINO
Ik ben Master SFT (Korte Oplossingsgerichte therapie) en ben opgeleid  bij het Korzybski Instituut in Gent

We zijn beiden geschoold in (partner)relatietherapie door relatietherapeut/psycholoog Jean-Pierre van de Ven.