Relatietherapie Utrecht

Bram en Trix geven relatietherapie in Utrecht


Vragen

Hoeveel sessies zijn meestal nodig?
Meestal zijn 1 tot 5 gesprekken voldoende. Uitgangspunt: zo kort als het kan, zo lang als het moet. Als we binnen 5 gesprekken niets of niet veel bereiken, dan kunnen jullie en wij onze tijd beter gebruiken. Bedenk wel dat jullie de baas zijn en op elk moment kunnen stoppen. Het doel is dat jullie het zonder ons kunnen, we lopen een tijdje met jullie mee en nemen daarna weer afscheid. Belangrijk is nog te vermelden dat wij niet financieel afhankelijk zijn van dit werk.

Waarom twee therapeuten? Is een therapeut niet voldoende?
Wij vinden het belangrijk dat zowel een man als een vrouw de gesprekken voeren. Mannen en vrouwen kijken toch vaak anders tegen dingen aan en voor een echtpaar is het belangrijk dat ieder van hen zich begrepen voelt. Daarnaast vullen wij elkaar aan; als de een het niet weet is er altijd nog de ander.

Zijn de kosten niet twee keer zo hoog met twee therapeuten?
Dat lijkt voor de hand te liggen, maar bij ons is dat niet zo. Meestal wordt voor relatietherapie een tarief gehanteerd tussen de E 120,- en E 170,- En dat is met een therapeut. Met E 150,- voor twee therapeuten zijn we dus niet erg duur. Bedenk daarbij dat daar nog 21% btw op afgedragen moet worden. Met voorbereiding, het lezen van verslagen, nabespreking, verslaglegging enz. komen we uit op een bescheiden uurtarief. Gelukkig hoeven wij van dit werk niet te leven, daarom kunnen wij het zo doen.

Zijn jullie zelf wel eens in therapie geweest?
Zeker. wij kennen elkaar nu zo’n 50 jaar en in zo’n lange tijd hebben we veel meegemaakt. We leerden elkaar kennen in de jaren zestig wat een onstuimige tijd was wat nou niet altijd zorgde voor een stabiele relatie. Er waren periodes waarin we er samen niet uit kwamen en hulp van buiten nodig hadden. Achteraf gezien verbazen we er ons nog wel eens over dat we nog bij elkaar zijn.
Maar daar zijn we wel erg blij mee.

Staat je vraag er niet bij? Stuur een mail en we zullen hem beantwoorden.